Härliga vårsol

Vilket gott väder vi fått! Igår var jag ledig, satt i solen en stund på balkongen o det kändes verkligen som värsta sommardagen. Lovely! Jag svettas rätt lätt, men jag är absolut hellre svettig än fryser, AVSKYR att frysa.... usch. Idag var det sol men blåste dock en del så var inte alls lika skönt...
Hade utvecklingssamtal med min chef idag. Vi gick o fikade, tog en cappuchino o en liten kaka med vit chokladkräm, gott värre. På tal om dieter liksom... ;) Samtalet gick iaf bra, vi skulle bland annat sätta 3 negativa o 3 positiva saker på varandra, från ett papper vi hade att utgå ifrån, och vi var himla överens måste jag säga. Som negativt på mej satte jag :

Engagemang
Initiativförmåga
Sprider arbetsglädje

Det är ju för att jag sen jag vart gravid mått väldigt dåligt... först hyperemesisen då jag höll på att kräka ihjäl mej o hamna på sjukhus... jag var inte direkt mej själv när jag kom tillbaka till arbetet efter 2 månaders sjukskrivning. Har haft lågt blodtryck hela tiden och varit extremt yr emellanåt, vilket gjort att jag inte orkat jobba på som förut, gjort mkt sittjobb och helt enkelt inte pallat ta massa initiativ och engagerat mej. Sprider arbetsglädje tycker jag därför inte att jag har gjort... mest varit trött o irriterad enligt mej själv, haha. Det höll hon dock inte med om så det var ju bra ;)

De positiva sakerna jag satte var:

Samarbetsförmåga
Självständighet
Social förmåga

Tycker att jag arbetar bra både självständigt och i grupp. Och den sociala biten har ju förbättrats betydligt sen jag började på Myrorna öht... Innan dess var jag ju sjukskiven 6 år o led av viss social fobi, så visst tusan har jag utvecklats!

Vi pratade även allmänt om bebis o framtiden o sådär. Min plan är att gå mammaledig till augusti 2012. Jag har ju 3 månader kvar att ta ut av lönebidragsanställning så vi får väl se hur läget är på myrorna o så den tidpunkten. Annars kan jag troligen sätta upp mej som arbetstopp, alltså att man kan hoppa in i vilken myranbutik som helst man behövs för dagen... ja när och om det behövs. Finns en hel del sånna dock... jaja det e lååångt dit. Vi får se vad som händer :)

Igår va jag hos barnmorskan o alla värden var bra. Blodtrycket som hela tiden varit lågt, blev lite högre ett par ggr, men nu var det helt normalt. skönt. Är nu 1/2 kilo från startvikten oxå ... har alltså snart gått upp dom 11 kg jag gick ner i början då jag var sjuk. Men nu är det ju bebis och vatten o sånt som väger så det känns lugnt :D

I morgon ska vi på tillväxtultraljudet som sagt, och jag hoppas allt ser bra ut där inne. Tindra ska få följa med o se sin lillebror för första gången :) Det är så tidigt på morgonen så vill inte lämna henne på dagis redan då.

Kul att höra era åsikter ang dieterna. Jag kommer försöka köra tallriksmodellen tror jag. Lägga till mer grönsaker o minska ner på kolhydrater och röra mer på mej. Vill inte behöva utesluta nånting helt o hållet.

Nu ska ja glutta lite på tv innan sängen kallar... är snortrött!

Tindra nyklippt :) här i parkleken vippan

mjukglass i solen

Dieter

Det finns ju en drös dieter här i världen... snabb bantningar då man bara äter soppor, dricker drinkar, bara äter ägg en dag, bara äter bananer en annan... Viktväktarna... GI....LCHF då man helt utesluter kolhydrater o istället ökar på fett... man får gärna dricka grädde o äta feeeeta såser, inte äta frukt o bara ovan-jord-grönsaker. Vad tror ni om alla dessa dieter, vilken är bäst och vilken ger mest hållbart resultat? Nu pratar jag alltså om man vill gå ner i vikt..

Just nu är det väldigt inne med LCHF och jag har ett par på mitt jobb som kör den dieten... äter alltså inga kolhydrater utan ökar på fettmängden istället. De har ingen övervikt direkt, är väl rätt normala, men de går ner i vikt o håller sej mätta.
Jag har lånat boken "Matrevolutionen" som jag kommit en bit i, där man får läsa om historik o hur sjukdomar ökade i samband med att kolhydrater kom till, innan dess levde man bara på naturligt fett och var då mindre sjuka osv. När hysterin började i usa med att man absolut inte fick äta fett, blev istället folk fetare. Allt låter ju rätt logiskt egentligen. Och enligt den boken finns inga bevis på att hjärt o kärlsjukdomar skulle ha med fett att göra... Vad tror ni om detta???

Jag tycker det låter bra. Men jag tycker oxå att viktväktarna låter bra. Vissa är på mej att jag ska äta lchf och jag blir stressad av tjatet måste jag säga. Min övervikt grundas i en ätstörning och jag har faktiskt gått på behandling, som inte ens den funkade. För mej är det inte så lätt att bara köra EN sak..... Och egentligen tror jag på tallriksmodellen... typ halva tallriken med grönsaker, 1/3 kött/fisk/fågel och 1/3 pasta/ris/potatis. Jag tror det är bra att äta såhär:

Frukost (gröt, filmjölk, grovt bröd)
Mellis    (1 frukt)
Lunch   (enligt tallriksmodellen)
Mellis    (1 frukt eller en knäckemacka)
Middag  (enligt tallriksmodellen)
Kvällsmål (en frukt eller en grov macka)

Dricka vatten till detta, motionera varje dag och äta typ lördagsgodis. Jag äter absolut INTE såhär och det är därför jag ser ut som jag gör. Jag vet hur jag borde göra... men att väl göra det, ja det är där det brister.
Att äta sådär är enligt de som kör lchf, inte bra, och man går upp i vikt igen? De håller sej mätta genom allt fett de får i sej och äter kanske 3 ggr om dagen istället för 6 små mål.
Jag blir förvirrad av allt, vill väl därför gärna ha er syn på det hela.

Att kunna äta allt, sunt förnuft, låter så himla bra. Det är så jag vill kunna äta, inte överdriva och stoppa i mej för mkt. Inte för mkt av varken fett eller kolhydrater. Som sagt.... era åskter?? :)

Jag ska verkligen försöka när bebis e ute. Försöka äta bättre och röra mer på mej. Det är ju sommar då o både bebis o jag behöver frisk luft, så barnvagnspromenader lär det definitivt bli.... bara maten som ska funka med.


Idag är det exakt 2 månader kvar till BF. 12 juni är det sagt han ska kika ut ;) får väl se om det blir innan eller efter.... får säkert gå över. Gick över en vecka med Tindra. I morse trodde jag nästan det var dags! Jag hade sån himla magknip som kom o gick, precis som värkar... molande bak i ryggen... kan ju varit nån typ av förvärkar med. Minns inte så mkt hur det kändes innan då jag väntade Tindra. Än får han inte komma, även om jag e nyfiken på vad det är för en filur :)
Kom oxå på att jag har 14 arbetsdagar kvar. Det är verkligen dubbla känslor.... ska bli skönt men fy vad jag kommer sakna det! Arbetskamraterna, stå i kassan, pyssla med smyckena, plocka upp leveranser... att ha ett jobb!! :( 

Blir nog skönt för Tindra att gå kortare dagar på dagis. Hon går ca 8,30-17 varje dag, jag som lämnar o peter som hämtar. Hon är jätte trött o tjurig då de kommer hem, då ska han laga mat o blir stressad av hennes gnäll osv. Nu kommer jag ju kunna ha henne hemma när hon känner att hon vill o dessutom går hon som längst 9-15 på dagis.
Hon är i en riktig trotsperiod nu... sur och otrevlig, fast vi försöker va typ övertrivet glada o trevliga mot henne. Till slut rinner bägaren över o tålamodet tar slut, vilket resulterar i att alla blir sura på alla.
Nån som har nåt tips eller råd? Vi vet inte riktigt hur vi ska hantera henne ibland....
Nåja, världens sötaste ändå, sådeså ;)

Nu är det sovdags för mej känner jag.... gonatt!


Ronja uppe i taket :D

plantering på balkongen :)




Glukosbelastning

Mätte blodtrycket hos bm i torsdags. Det ligger inte för högt men hade höjts lite till. Jag har ju hela graviditeten haft för lågt tryck o därför varit extremt yr då o då. Nu då det stigit är jag inte lika yr längre så det är skönt, men samtidigt vill bm ha koll så det inte stiger o blir för högt istället. Ska dit den 18-de igen o kolla. (Och den 20-de ska vi på tillväxtultraljud, ska bli kul att se skrutten igen=))
Drog o jobbade sen men hade sjuk huvudvärk o kände mej jätte konstig så de andra sa att jag skulle gå hem. Jag var helt blek tydligen. Gick hem vid 14,30 istället för 18,15. La mej och sov men så ringde Maria o frågade efter en nyckel som kommit bort. Kunde tyvärr inte hjälpa henne med det då jag inte rört nyckeln den dagen. Jaja den dyker väl upp så småningom. Var ingen super viktig nyckel och det finns extra som tur är.

I morse var jag på vårdcentralen för att göra en glukosbelastning för att kolla så jag inte drabbats av graviditetsdiabetes. Har hört så mkt olika åsikter om den där sockersörjan man ska dricka så det var spännande :D Tog ett stick i fingret innan jag drack o då låg värdet på 5,8 typ. 2 muggar skulle jag dricka, det var väl typ 3 dl eller nåt. Första muggen gick bra, jag tyckte de första klunkarna var riktigt goda :D Var värre med andra, då tog det emot, men det gick ner iaf ! Men jesus vad sött, man var ju inte direkt sugen på choklad efter det där haha. Fick sen sitta ner o vänta 2 timmar... läste lite i boken jag hade med mej, men vart så trött så höll på att somna. Efter 2 timmar togs det iaf ett nytt prov som visade samma resultat. Har alltså INTE diabetes. Tack och lov! Hann bli riktigt orolig i väntrummet... man tänker ju sällan på saker som faktiskt kan drabba en... dessutom hade pappa diabetes, jag är överviktig o sådär, mycket som talar för att ja kunde drabbats. Men jag har tur, än så länge!

Åkte hem sen och sov... så trött! Tindra och jag har nu ätit lite pannkakor och ska ha fredagsmys. Peter har dragit iväg på kryssning med sina innebandypolare. Han kan behöva komma iväg o roa sej lite, har varit mkt för honom senaste tiden, både med jobb o hemmet, han som får dra största lasset här hemma...

Jag hoppas Tindra tar lite sovmorgon i morgon, sen ska vi på hennes danslek o på kvällen blir det väl lördagsmys då :) Funderade på att dra till Lindas spelkväll då jag insåg att Peter skulle på kryssning dan före, trodde d va samma dag först, men inser att jag inte orkar. Tröttheten är rätt extrem just nu. Och jag är ap-tråkig, jag vet.

Till sist, Vinnie: Jag såg din länk till din bloggadress, men den funkade inte då. Jaja, nu har jag hittat dej iaf ;)

Trevlig helg!


-Vinnie-

Vinnie, borta från facebook o vart är din blogg? Ser att du kommenterat här så förklaaaara gärna :D


snorblobba

Idag har jag, enligt mej själv, jobbat arslet av mej. Jag brukar mest ta det lugnt på jobbet , då jag är smyckesansvarig blir det mkt sittjobb för mej. Men nu har vi varit få och idag var det flera som mådde dåligt så jag har varit igång i princip hela dagen, och jäklar var det känns i kroppen! Sjukt ont i svanken och nu ikväll har jag haft väldigt mycket sammandragningar, förmodligen pga att jag burit och lyft mycket idag. Inte bra men vad ska man göra...
Exakt en månad kvar att jobba nu, sen är det finito. Kommer kännas så jävla konstigt att inte gå dit mer.... gå dit o hälsa på lär jag ju göra men att inte jobba där mer.... buhuuuu :(
Det ska ändå bli skönt att få ta det lugnt sista månaden innan bebis ska komma. Va hemma o städa o fixa , "boa" som det så fint heter :) Känner även att jag nog behöver va ifrån okända människor ett tag hehe. Vissa kunder går en på nerverna kan jag ju säga... och detta eeeeviga prutande. På MYRORNA!!! Där det redan är billigt och dessutom välgörenhet. Pinsamt.

Och alla jävla tröga människor på tunnelbanan som vägrar flytta på sej när man ska ut, förbi, eller in o sätta sej... trots flera "URSÄKTA". Varför inte bara maka på sej, flytta undan benen då man vill hoppa in o sätta sej på ett tomt säte.... vad är det för fel på folk?
Nu på hemvägen stod det en tjej o snorade som en galning, ÖVER mitt huvud typ... jag satt ner o hon stod nära o snörvlade o snorade och ja trodde ärligt att hon skulle släppa en snorblobba i huvet på mej... Hade jag haft en servett hade hon lätt fått den så hon kunde snyta sej!

Jaja, vad är väl en bal på slottet.......

I morgon ska jag till barnmorskan o kolla blodtrycket, sen väntar ännu en lång arbetsdag innan jag tar helg. Peter ska på kryssning så jag o Tindra ska ha tjejmys :)

Sovdags soon, hej svejs!

Tindra och sina kärlekar

Sådär, då verkar en del hittat hit, kuuul :) Känns roligare att blogga nu med helt ny blogg, så ska försöka vara lite aktivare än vad jag varit med min andra.
Tack alla för er omtanke ang värken. Jag vet, jag måste kolla upp det. Nån tipsade om att det kunde va gallan, en annan sa njurarna. Det är ju så mkt organ man har i sin kropp o jag måste erkänna att jag är dålig på att lokalisera vad som är vad...
Men när jag var gravid med Tindra fick jag en gång en sjuk smärta bak i ryggen, var då i vecka 25. Vi åkte in till förlossningen där det konstaterades att det va njurarna jag hade ont i, inga stenar men dock lite grus. Det gick över av sej självt. Denna smärta jag har nu är återkommande och jag har för mej jag kännt så innan jag blev gravid denna gång, men det ar blivit värre och värre under graviditetens gång. Vissa säger att det kan vara bebisen som trycker, organ som flyttats upp o att det liksom kläms... för denna smärta sitter högre upp i ryggen än när jag hade problem med njurarna... vid skulderbladen kan man säga.... lungorna är det för mej, men jag kanske har fel? Ibland gör det som sagt ont runt om brösten o bröstkorgen, en strålande smärta som kommer o släpper... typ som förlossningsvärkar fast på fel ställe! Jaja, jag antar att bara en läkare kan svara på vad det är.

Grejen att jag drar mej för att gå till läkare är oxå för jag blivit så nonchalant behandlad. Har varit hos många olika läkare på vårdcentralen...alla är stressade så man får skynda sej som fan för att få sagt var man har ont känns det som. Alla är utländska och har dålig svenska så jag knappt fattar vad de säger.... många är rent ut sagt otrevliga! Det är detta som gör att jag drar mej för att gå. Kan man liksom säga då man ringer dit att man vill ha en lugn, sansad läkare som kan svenska språket? Känns ju jäkla gnälligt o kravfyllt... Samtidigt är det ju viktigt.. Vore bra att ha en husläkare man trivs med så man faktiskt går då man behöver det.

Idag har vi mest slappat. Tindra är förkyld och hostig IGEN. Får se hur hon är i morgon. Hon o jag har suttit o gråtit till Micke och Molle. Känsligt värre :) Men de här tecknade filmerna har ofta bra budskap tycker jag. Är väl det som gör det hela så verkligt. Och tindra har alltid varit en känslig liten tjej.

Ja frågade Tindra vem hon är kär i. Hennes svar på den frågan har alltid varit hennes dagisbästisar, Oskar och Alva. Idag svarade hon bara Oskar. För han, plus ett par andra kompisar, säger att en tjej minsann inte kan vara kär i en tjej.... Då undrar jag om det är deras föräldrar som säger detta, eller om de helt enkelt tror det är så eftersom de har en mamma och en pappa? Vad tror ni? Mitt svar på det var i alla fall att tjejer kan bli kära i tjejer, killar kan bli kära i killar, o tjejer kan bli kära i killar. Det är olika och man kan ju inte bestämma vem man blir kär i. Inget är rätt eller fel. Det höll Tindra med om och sa att hon är kär i Alva igen :D Söta lilla unge!!!!

Det lovades sol och 15 grader i helgen... har inte sett antydan till solsken... tråkigt. Men regn och 8 plus funkar ju med :) Vore dock nice med lite sol nu så man kanske blir lite piggare!

Bebis har roat sej med att kicka på min urinblåsa hela dagen. Det sticker till och är allt annat än skönt. Men det är skönt att veta att han lever i alla fall.Plutten. Var hos barnmorskan i fredags. Mitt blodtryck som hela graviditeten varit lågt, hade nu stigit. Inte farligt högt, men hon vill hålla koll så det inte stiger för mkt, så ska dit på torsdag o kolla upp det. Sf-måttet låg på ca 27 cm. Dock är det lite svårt att känna exakt på mej eftersom ja e så fet, så vi kommer få gå på ett tillväxt ultraljud. Inte mej emot, kikar gärna på bebis igen :D Sockervärde och järn är bra. På fredag ska ja dock göra en glukosbelastning. Jag slapp det förra gången, men nu är det obligatoriskt att alla överviktiga gör det. Och det är väl lika bra att kolla, skulle man nu ha graviditetsdiabetes måste det ju behandlas. Men hoppas verkligen inte jag har det.
Har ni druckit denna sörja, vad tyckte ni om det i så fall?
Jag har hört så olika om det, vissa typ spyr av det medans andra tyckt det varit helt ok. Dricka socker liksom.... haha. Spännande.

well, nu ska Tindra göras nattredo sen blir det väl nån film antar jag. So long!

Min fina blogg!

Är inte denna bloggdesign helt underbar? Jag vart så sugen på att starta en ny blogg. Ville dock inte använda nån av de trista designer som finns på blogg.se, vill ha nåt lite mer unikt, nåt som känns JAG. Såg en tjej på familjeliv som var bra på det där med bloggdesigner så bad henne om hjälp. Förklarade att ja gillar rosa, stjärnor, make up, katter, glitter osv... o såhär blev resultatet! Tycker hon fångade in mej ganska bra, eller vad säger ni?? :) Riktigt nöjd, tack LUCIA!!! :)

Har bloggen öppen till att börja med, sen får vi se hur det blir framöver. Har fortfarande kvar min andra med lösen ifall ja behöver skriva om nåt superprivat...

Har haft en skön kväll som inneburit kebab, lite smågodis och Beck-levande begravd. Ont i lungorna ikväll igen. Det är inget jag pratat så mkt om, men har under en längre tid, till o från, haft ont bak i ryggen, typ lungorna känns det som. Det kan va bra ett tag, sen kommer smärtan tillbaka... ibland strålar det fram i bröstkorgen. En kväll hade jag så ont att jag grät så vi åkte in till förlossningen, dit man ska åka nu vad det än gäller, men väl där vart d lite bättre och när vi väntat på en läkare 2,5 timme som aldrig kom gav vi upp och åkte hem. Sen är jag ju inte en sån som springer ner läkarhuset direkt utan väntar alltid in i det sista...men nu måste jag nog gå och kolla upp detta snart. Jag är skit rädd för lungcancer o kol... Har ju trots allt varit storrökare i många år, och vi "ungdomar" kan oxå drabbas, även om det inte är så vanligt. Å andra sidan har jag varit förkyld hela vintern, så kan ju va nån infektion som ligger och gror... obehagligt är det i alla fall och jag måste väl få klarhet i vad det är så jag slipper gå och vara orolig...

Har annars jobbat idag, vilket gick bra. Trodde dock igår efter mitt "lilla" psykbryt att jag inte skulle palla idag. Men det är skönt att jobba och komma hemifrån. Snart är jag ju arbetslös så får ta tillvara på tiden. Blir trevligt att bebismysa 1 år men vore ännu trevligare att ha ett jobb att komma tillbaka till sen. Får väl se vad det blir av en tillslut. Har tid på mej att fundera men känner ändå stress. Man blir ju inte direkt yngre heller plus att man vet hur svårt det är att få jobb i dag.

Nepps, nu ska ja krypa ner i sängen och se om ja orkar läsa lite. Natti!

RSS 2.0