karlshamn

Nu har vi varit en vecka i karlshamn o haft det gott. Vi bodde som vanligt hos min syster carina, alltid lika trevligt. Hon bor bara i en 2:a men jag, peter o alvin sov i vardagsrummet, tindra, carina o otto sov i ottos rum. Gick hur bra som helst. Tindra va glad över att få sova med sin kusin, samt att hon slapp bli störd om nätterna då alvin ska ha mat.
På lördagen hälsade vi på hos mamma o sen mormor.
På måndagen åkte vi till Backaryd o hälsade på min vän Tina o hennes barn. Det bjöds på paj o kaffe. Var jätte trevligt att snacka skit, och barnen lekte kanonbra tillsammans. Jätte mysigt hus har dom.
På tisdagen var vi hos syster Lotta o hennes familj. Det var strålande väder den dagen så tindra badade med moster o kusin Ida i poolen. Vi fick även massage av syrran som gått utbildning, det var inte helt fel :) Och så fick vi köttfärslimpa, som jag alltid beställer av henne :D supergott.
På onsdagen hälsade vi på min karlshamns-bästis, emma o hennes gubbe :) Där blev det supergod äppelpaj o kaffe, massa skratt o babbel som alltid. Flummade med emmas iphone o tog lite galna bilder, hehe.
Gick en runda på stan sen, östersjöfestivalen drog ju igång lite smått där på onsdagen. På torsdagen kom mamma förbi o sen gick vi på stan ett par vändor. Tindra fick hoppa hoppborg o åka lite karuseller, vi handlade lite marknadsgodis o kollade på karnevalståget för att sen avsluta kvällen hemma med carina. På fredagen åkte vi hem. Skulle till ALV men det skulle regna så vi tar det en annan dag. En trevlig vecka som sagt. Har varit skönt med lite avlastning, det har man ju ingen här...

Både Alvin och Tindra har trivts med uppmärksamheten. Alvin verkar ha sina magproblem typ varannan dag. En kväll skrek han så mkt att jag bröt ihop. Det var det värsta hittills o han skrek så han tappa andan o man såg paniken i ögonen på han :(  Hoppas verkligen han slipper detta snart. Men han har varit massa glad oxå, ler åt alla som pratar med han, om han har en bra dag då :) Lilla godingen.
Han sover numer i vagn-liften. Under vår vecka där nere lärde han sej somna själv i den o sover riktigt bra om natten, o det är vi verkligen tacksamma för. Dagtid äter han med ca 3 timmars mellanrum medans det på natten kan gå 4-5 timmar. Vissa kolikbarn skriker ju nätterna igenom så vi har det nog rätt lätt ändå... Men likförbannat jobbigt för alla, främst för Alvin då såklart.

Nu är man hemma igen o det e väl skönt, även om ja skulle kunnat stanna ett tag till där nere. Peter är ledig en vecka till, tindra 2 veckor, sen är det dagis som gäller o det blir nog skönt för henne. Nu har hon ju iaf sin grannkompis här, de har lekt sen vi kom hem. Båda går in för att äta sen är leken i full gång igen hehe. kul :)

Och det bara regnar eller blåser o e kallt. så jävla less på detta väder. Längtar till cypernresan i september! Då får man garanterat sol o värme iaf. Hoppas jag! haha, annars blir ja knäckt.

Alla tankar har annars de senaste dagarna gått till Norge... så jävla hemskt det som hänt. Hur är man funtad om man kan lägga ut bomber o skjuta ihjäl massa ungdomar? hur kan man känna så mkt hat? Jag förstår inte... så jäkla tragiskt :( Man är ju livrädd att lämna ens barn ifrån en, tänk om de aldrig kommer hem igen? Dessa galningar finns ju överallt... läskigt.

Nu är det sovdags iaf. Lite pics...




nya kompisen wilma o tindra

min mormor med tindra o alvin



matas av moster carina



min vän tina



alvin med kusinen otto

tindra lotta o ida



emma :)



snyggve ;)

sommarlov

Nu är hela familjen lediga, tindra har sommarlov o peter semester. Peter e ledig från 1 juli till 1 augusti o tindra från 1 juli till 8 augusti. Vi har inte gjort så mkt mer än va i parken eller personnebadet så tindra får springa, leka o bada. Nu har hon dock blivit kompis med en tjej som bor här på gården, de har lekt väldigt intensivt 2 dagar nu :) Hon är 1-2 år äldre än Tindra. Jätte skönt att hon fått nån så nära att leka med. Hon blir så lätt rastlös o uttråkad, så vi är glada allihop :)

I tisdags hade vi besök av en ny bekant jag lärt känna genom familjeliv. Elin. Hon har en son som e lika gammal som tindra o en som e 2 veckor yngre än Alvin :) Vi fikade lite o sen gick vi bort till lugnet där barnen fick leka.
Igår var jag o tindra borta på badet, tindra badade o ja satt o lapade sol :D Idag va hon där med peter, annars har hon som sagt mest lekt med sin nya polare.

Alvin har hunnit bli 1 månad och 3 dagar. Idag var vi på bvc o han växer bra! Väger nu 3465 o är 51 lång så det går verkligen framåt. Skrev i förra inlägget att d va bättre med hans mage o skrik o så, men tar tillbaka det... det går lite upp o ner, varannan dag typ. Han är väldigt ofta gnällig o missnöjd o skriker en hel del. Han strular ibland vid flaskan. Suger, skriker, suger, skriker osv. Vi blir jätte förvirrade o fattar inte om vi ska ge mer eller inte, han visar både och liksom. Men det är tydligen vanligt med kolikbarn. Allt detta beror antagligen på att han har outvecklade tarmar, får mkt gaser o sväljer mkt luft. Känns som vi gjort nästan allt.....

babymassage
sempers magdroppar
minifom
bytt ersättning
dr brown-nappflaska som ska minska intaget av luft
laktulos får han varje dag för att kunna bajsa, det i sin tur ger gasig mage....
Man är inne i en ond cirkel liksom. Nu ska vi testa en mjölkfri kost för att kunna utesluta komjölk-allergi. Jag tror dock inte det är problemet men vem vet. Testar iaf så man vet till 100%.
Annars är det som bvc sköterskan säger, många bebisar har det såhär o förhoppningsvis går det över tills han blir 3 månader..Bara att bita ihop o stå ut, men d e fan inte lätt när ens bebis skriker hysteriskt av smärta, det gör ont i mammahjärtat, samtidigt som man blir irriterad o frustrerad...

De stunder han är nöjd är han så go! Han ler medvetet nu, inte ofta men ibland. Det är såå fint :) Jag fick första leendet när vi va på stadsförvaltningen där peter skulle skriva på att han va pappa, jag bröt ihop o skratta o grät haha. Lilla gubben.

Vi har även varit o fixat hans pass nu. haha. det va ju lättare sagt än gjort att få en ledsen, nyvaken bebis att titta rätt o hålla huvudet rätt osv. men de fick en bild tillslut, o ja bryr mej knappast om hur han ser ut på den :D Passade på att fixa ett idkort till mej själv oxå. Mitt gick ju ut för ett par år sen så det ska bli skönt att slippa springa runt med sitt pass som leg :)

Om en vecka åker vi ner till karlshamn. ska bli skoj att träffa släkt o vänner. Blir troligen astrid lindgrens värld en dag oxå.

Vad hittar ni på i sommar?





















RSS 2.0