2 veckor kvar

Ja idag är det exakt 14 dagar till BF.... Undrar om lillskiten tänker stanna där inne en extra stund... jag tror nästan det. Han är ju sååå välkommen ut nuuuu :) Jag har ett väldigt tryck neråt, kissar all the time och har sjukt ont i blygdbenet o ner mot skinkorna. Fogarna som spökar I guess. Jaja, snart är d över. Var hos barnmorskan i veckan o tydligen e han nästan fixerad. Men det där kan man ju inte lita på, då vissa tydligen hoppar ur fixeringstillståndet. Han är lugnare nu iaf så finns nog inte så mkt plats att röra sej på längre. Ska försöka komma ihåg att ta en magbild i morgon så jag har en att klistra in i hans babyalbum :) Han har stannat av i växten igen, så blir skickade på ännu ett ultraljud. På tisdag ska vi dit. Får se vad de säger... Hoppas verkligen han mår bra...

I dag är det mors dag och jag har fått exklusiv choklad av Tindra :) Mkt gott. Vi var en sväng hos svärisarna oxå där det bjöds på god middag och efterrätt.

Har inte hänt sådär jätte mkt här annars. Jag är extremt trött nu så blir mkt vila på dagarna. Hoppas på att få ett städryck snart igen, hade ju en period då det städades o bakades flitigt hehe. Tindra börjar bli otålig och tycker att lillebror ska komma nu. Jag förstår henne!

Vårfesten på dagis var trevlig, vi åt god mat o barnen sjöng så fint för oss :) Det slog mej att det ju för tusan är nästa år hon börjar skolan... ja 6-årsverksamhet eller vad heter det? förskoleklass? 0:an?? Hon börjar bli stor...

Verkar bli fint väder kommande vecka så får passa på att sola lite. På tiden att solen o riktiga värmen kommer tillbaka nu!

Nepp, en chokladbit till sen får d bli sängen :)


Tindra diggar till Erik Saade på rix fm festival

The ark

Eurovision

Sitter o kollar på eurovision nu. Vet inte varför ja kollar varje år egentligen då jag inte finner det speciellt intressant... men det hör väl till antar jag. Och så e ju söta Saade med detta år så ;)

Semesterkänslan infann sej ganska snabbt och jag har njutit av soliga o varma dagar som tyvärr är slut för denna gång nu, men de kommer väl tillbaka. Underbart att få mertid med Tindra oxå. Både hon och jag uppskattar det enormt, vi har tagit promenader, varit ute o cyklat o plockat blommor. Jag känner mej mer harmonisk o inte lika mkt stess inombords... förutom att ja känner stress inför förlossningen, hur det ska sätta igång, eller mer vilken tidpunkt, hinna lämna tindra till barnvakt o hur många gånger man får åka dit o hem igen innan det verkligen e dags för inskrivning... Har ju varit med om det förr , men hur vet man när det verkligen är dags...? Mindre än en månad till bf o jag vill verkligen inte gå över... jaja, allt löser sej. ska försöka inte oroa mej. Går in i vecka 37 på måndag o det är väl dags att packa bb-väskan, you never know...

Har varit hos barnmorskan som tycker bebis ändå följer sin lilla kurva så behöver inte in på fler UL just nu. Hoppas allt fortsätter flyta på nu. Mitt blodtryck går lite upp o ner men har inte varit farligt högt än.

Har inte hänt så mkt annars... varit en sväng på ikea, där jag hittade massor jag vill ha. Ge mej peeeengar!
Hade besök av nettis, peter och olivia förra söndan, vilket var trevligt. Vi satt på gården och grillade o hade det gott. Hon är beräknat till 30 september o ja hoppas inte deras bebis kommer på tindras födelsedag som ju är den 25 sept... är ju hennes dag liksom ;) Men kul att vi ska få gå mammalediga samtidigt!! Glad att jag slipper gå höggravid över sommaren dock.

Tindra har idag varit på kalas hos sin käraste Alva o nu ikväll har vi bakat bullar. Kanelbullar och vaniljbullar. Mumsigt.I morgon ska vi till en lekpark om vädret tillåter. På tisdag ska jag jobba :D Ska bli riktigt kul faktiskt. Men då ska nycklar lämnas o sådär så då e d verkligen finito... men aja, de äääär ju rätt nice att va hemma oxå :P ibland iaf...
På onsdag är det vårfest på dagis o till dess ska vi göra pannkakor/plättar till 20 pers... Annars ska jag fortsätta fixa här hemma, röja lite i taget.

Jepp, får räcka med den uppdateringen. Nu ska ja ta en bulle o fortsätta se eurovision :)
valborg



Buketten från jobbet

Tindra och Olivia

Nettis o jag





semester

Ja då var det färdigjobbat på Myrorna. Eller ja, jag ska antagligen jobba den 17 Maj o får då en extra semesterdag senare istället, de behövde folk o min anställning tar ju inte slut förns i juni så kan lika gärna ställa upp en dag.
Idag gick jag ifrån jobbet med ett leénde på läpparna och kände att, yes, vad skööönt att nu få va ledig. Hade dessutom en idiot till kund innan som skällde o gapade o JAG var otrevlig för att vi inte har bytesrätt, dessutom ville hon byta en kjol där prislappen var borta o hon hade inget kvitto och dragkedjan hade gått sönder när hon kom hem..... 85 spänn var priset för kjolen. Jävla dåre. HON var sjukt otrevlig o gapa o skrek så då kände jag bara att nej, nu blir det skönt att slippa detta.

Igår var det dock värre. Jag skulle avfiras, bjöd på fika o sådär o alla kollegor var ju där. Jag fick världens finaste blombukett och presentkort på myrorna på 500 kr... jag gräääät som ett litet barn haha. Det blev så himla känslosamt och jag kommer ju sakna jobbet o kollegorna. Ja speciellt min fina Lena....
Jag fick ett tjänstgöringsbetyg oxå som var skit bra!! Blev jätte nöjd med vad chefen skrivit, måste nästan skriva det här :

Anna, har arbetat på Myrorna under perioden 2008-09-29 till 2011-06-17. Under tiden 080929-090917 som praktikant och därefter som anställd. Myrorna är sveriges äldsta och största butikskedja av secondhandkläder, möbler, böcker, husgeråd och prydnadssaker.
Anna har arbetat på deltid i Myrornas butik på Tomtebogatan, som omfattar hela sortimentet förutom möbler och barnkläder.

Anna har deltagit i alla sysslor förekommande i butiken såsom städning, uppackning och prismärkning av varor, kundkontakter och försäljning samt kassatjänst. Anna har även varit ansvarig för våra smycken, vilket unneburit värdering, prismärkning och exponering. Hon har även fungerat som handledare för våra samarbetare och varit den som gjort våra scheman för kassabemanning och raster.

Anna har varit en tillgång i butiken. Hon är service-och försäljningsinriktad, lätt att ha att göra med, uppmärksam och läraktig. Hon har arbetat självständigt med olika arbetsuppgifter och har samtidigt visat en god förmåga att samarbeta med olika sorters människor.

Nu när Anna slutar, för att vara föräldraledig, vill jag ge henne våra bästa rekomendationer och önska henne lycka till med framtida utmaningar.

"the boss" ;)

Det där lät väl inte så pjåkigt? Blev jätte glad, trodde inte ja skulle få så mkt positiva ord...

Jag förstår dessutom det där med hon som fick anställning nu... (nämner inga namn då bloggen e öppen) Pratade lite med henne idag o frågade hur d kom sej att hon fick anställning osv... o det visar sej att hon lider av en kronisk sjukdom vilket gör att arbetsförmedlingen betalar ca 60% av hennes lön, så hon är billig i drift med andra ord. Det känns bättre för mej på nåt sätt, då de inte har råd att anställa o sen anställer en iaf så kände jag mej grymt usel... men förstår ju bättre nu.


Nu är jag iaf leeeedig. Vilket betyder att jag o tindra kan ha lugna sköna morgnar utan stress o bråk...  Hon kommer få gå kortare dagar på dagis och få välja lite mer fritt när hon vill va där och inte.
Jag ska städa o fortsätta rensa ur här hemma, vi har kommit en bra bit på väg känns det som, samtidigt som det känns som det aldrig tar slut....Jag ska vila o ta det lugnt och njuta av att inte ha några jätte stora måsten. Invänta vår lilla bebis...
med betoning på lilla då....

Vi var ju nämligen på det andra tillväxt ultraljudet igår. Visst hade han gått upp lite på dessa 2 veckor o han följer ännu sin lilla kurva. Men han är nu -20% av normalkurvan eller va man ska säga, och om han hamnar under -22% så blir d massa undersökningar o kontroller av blodtillförsel osv... kan även bli att man får förlösa mej tidigare om han då inte får tillräckligt med näring genom mej...Ännu är det ingen fara, men kan ju inte låta bli att känna lite oro... är nåt fel på honom? Hoppas han är en liten skit bara. Ska till barnmorskan på måndag och hon lär med säkerhet skicka mej på ytterligare ett UL för att hålla koll. och det är ju bra att de har koll på det hela såklart. Håll tummarna att bebis mår bra!!!

Nu går mina ögon i kors så dags att gå o sussa.....

släng gärna in en kommentar så ja vet vilka som läser... :) kram o gonatt <3

Kärleksmums

Lagom irriterande när man bestämt sej för att baka... kollat så man har allt, handlat det sista. Man ställer sej o plockar fram allt o börjar röra ihop skiten när man inser att man inte har margarin! Bara att skicka iväg karln till affärn ;D
Nu är kakan i ugnen iaf o när den är klar ska jag göra glasyren. Ska ju ta med lite fika till jobbet på torsdag då det är sista arbetsdagen. Jööööösses, 4 dagar kvar att jobba. Galet galet. Lite bitter då det visat sej att hon som ska va där för mej tydligen fått tillsvidare anställning. Det är ju anställningsstop....Jo tjena. Riktigt besviken. Där har ja gått på lönebidrag i 2 år o verkligen velat ha fast antällning men hela tiden fått höra att det inte görs riktiga anställningar. Känner mej sviken. Men det är klart, jag har ju varit sjuk en del, har dessutom ett dagisbarn hemma som även hon blir sjuk då o då så ja måste vabba, och en unge till på gång... en sån vill man väl inte anställa? Sen är jag ingen rövslickare heller och det gör väl sitt till... Detta har skett bakom ryggen på mej och folk tycker jag ska gå till facket. Men nej, jag orkar faktiskt inte tjaffsa. Jag dög inte, thats it. Hoppas jag duger nån annanstans sen. Ska bli skönt att gå på semester! Jag kommer sakna själva arbetet, vissa kunder, viss personal... men i det stora hela blir det nog bra att gå hemma sista tiden o ladda inför att bli tvåbarnsmor.

Jaha vad har hänt här då? Var ju ett tag sen jag skrev..... Jo just det, vi var ju på tillväxt-ultraljudet o det var kul att kika på lillknodden igen. Han låg med huvet ner o har väl förhoppningsvis stannat kvar så. Han låg o surplade fostervatten och tog händern för ansiktet hela tiden. sötplutt. Tindra var ju med men hon var inte alls intresserad. Vet inte om det var för tidigt på morgonen eller om det helt enkelt är för svårt att förstå. Vissa dagar sitter hon dock o pratar med lillebror o pussar på magen :) Gullunge. I alla fall är han ingen bjässe direkt... Han vägde ca 1,7 kg o låg -16% på normalkurvan. Beräknas väga 3 kg då han föds. Inte mej emot, vill ha små bebisar :) Vi ska på det andra tillväxtultraljudet nu på onsdag så jag hoppas det gått frammåt o att han följer sin kurva åtmindstone.



Påsken var riktigt trevlig med strålande väder. Vi tog en tripp till hågelbyparken en dag där vi kollade på djuren o Tindra lekte i lekparken. Riktigt mysig park som vi lär besöka fler gånger. Vi tog sedan en fika på café Lyran, riktigt mys att sitta ute i solen och fika! Bilderna får säga sitt...











Mysdag!

Vi var även hemma hos Jenny och Tobbe en vända o hälsade på deras nykomling i familjen, en söt liten kattunge :)
Och tillsist var vi en sväng på skansen. En låååång dag blev det, vandra omkring sådär höggravid är väl ingen jätte hit, men vi hade mysigt trots allt :)











skulle kunna ladda upp massa bilder men det krånglar som fan idag så ja orkar inte. De finns ju på bdb o fejjan oxå :) På skansen ville ja in i akvariet o kolla in Goliath spindlarna som ju är världens största, men de tråkmånsarna låg inne i sina bon så man såg bara benen på dom. Trist.

Valborg igår. Jag jobbade min sista lördag, sen åt vi lite gott hemma o drack alkoholfri jordgubbsbubbel, riktigt gott! Tog sedan en promenad bort till en eld här i området. Var mysigt o lagom med folk, men kallt, som alltid på valborg!

Nej nu ska ja fixa den där glasyren.... återkommer under veckan :)







RSS 2.0