sjukdomar

Ja nu märks det att hösten e på ingång o därmed kommer sjukdomarna. De ringde från förskolan i måndags då tindra inte ville äta o va varm. Hon satt som en liten säck när jag kom o bärjade gråta när hon fick syn på mej. Hon hade nästan 39 graders feber, samma sak igår. Idag är hon dock pigg igen, men hemma ändå såklart. Alvin är lite snorig o trött så e väl nåt på gång för honom med.. Hoppas de e friska till tisdag då de ska få vaccin. O så hoppas ja självklart de e friska då vi drar till Cypern, o gärna hela vistelsen där med. Får se om vi andra blir smittade, vore väl lika bra att få det överstökat känns d som..

Sen fick jag ett samtal av syster idag . Hon berättade att mamma åkt in akut till psyk igår... Hon har ju fått må bra ganska länge nu och ja visste inte ens att hon mått sämre sista tiden, hon vill inte belasta oss... Jag blev ju orolig såklart men mamma ringde nyss o det va lite bättre idag. Ska testa nån ny medicin o sen får hon nog åka hem om några dar. Hon hör alltså röster som säger åt henne att ta alla sina tabletter, att hon inte är värd att leva osv. Måste va hemsk!! Lilla mamma:(

I lördags va jag iaf ute med Linda. Vi satt här och förfestade medans peter o barnen va hos hans föräldrar. Drog till patricia sen. Riktigt kul att komma ut och dansa, men det kändes i kroppen att man inte varit ute på 1 år !

Dan efter fick jag reda på massa skumma grejer ang en vän, han har dolt stora saker och betett sej illa mot sitt ex, vägrat lämna henne ifred o sådär. Nu kom i alla fall sanningen fram vilket jag är tacksam över. Adjöss med honom! Problemet är ju att jag HATAR att ta bort människor ur mitt liv... mår riktigt dåligt av sånt även om de betett sej illa. Men vet ju att det inte är värt det i slutändan.

På fredag ska jag ev hem till Bambi, käka lite tacos o dricka lite vin. Nice.

Ang tindra o det ja skrev i förra inlägget så verkar det redan bättre, vad hon själv säger iaf. De plockade fram lite roliga leksaker o så. Sen får vi se hur det går med denna "arga" fröken... kommer definitvt säga åt henne vad tindra sagt om det blir mer. Vi får se vad som händer.








Tindris

Min fina lilla goa tjej. Hon är inte sej själv riktigt nu. Hon har alltid älskat sin förskola. Nu efter sommaren har en del fått byta avdelning då barn slutat där o det kommit nya, så hon har börjat på pelikanen. Det tyckte hon va jätte kul från början o ett par av hennes bästisar började där oxå. Men så igår ville hon va hemma, vilket hon såklart får då jag o alvin är hemma. Frågade om d va nåt fel men det var det inte.... men senare kom det fram att hon tyckte det va tråkigt på pelikanen , inga roliga leksaker, och den ena fröken låter arg hela tiden.. Ang den där fröken förstår jag henne, jag har själv hört henne skrika på barnen och hennes tonfall är liksom lite argt, även om det säkert inte är meningen. Idag ville hon gå till dagis iaf så ja pratade med den här fröken om leksaker o så o det visade sej vara barbiedockor tindra saknade, o nu är dom framplockade vilket gjorde Tindra nöjd. Sa inget om att hon låter arg, men kommer tindra o säger fler saker eller inte trivs alls så får de faktiskt flytta tillbaka henne. Hon älskar sina fröknar på förra avdelningen. ja vi får se. Tråkigt om det ska förstöra. Sen kan jag bli lite sne på att vi inte ens blev tillfrågade ang överflyttningen...men jag sa ju ingenting så får väl skylla mej själv. Jag hoppas det blir bra iaf.

Igår kväll låg Alvin i soffan o Tindra satt brevid. jag gick ut i hallen då peter skulle ut me hunden o ja skulle säga nåt. så börjar alvin gallskrika plötsligt o jag springer ju in o tar upp han såklart. frågar tindra vad som hände o hon bara säger att det var inte meningen... jag frågade säkert 3 ggr men hon svarade bara att d inte va meningen. Jag hade lite smått panik för ja visste ju inte vad som hänt, hon blev rädd o börjar gråta och jag blev arg för hon inte svara. Så fick peter ur henne att hon hade tappat boken så den kom i huvudet på Alvin. Hon vågade inte säga detta för hon trodde vi skulle bli arga... Förklarade att jag ju blir arg o frustrerad när hon inte svarar för ja måste ju få veta vad som e fel. Sen kramades vi o hon tyckte så synd om alvin, men det var ju ingen fara, han blev nog med mest rädd. Men jag vet inte varför hon kände så, att hon inte skulle våga säga...Vill att hon ska va trygg o lita på oss o att hon kan säga allting utan att va rädd.

Hon är extremt jobbig om kvällarna, såfort det är dags för tandborstning är det bara bus och tillslut tar ju tålamodet slut o jag blir arg, men det hjälper inte, hon bara skrattar åt mej. Det ända som hjälper är att jag tar henne hårt i armen, vilket leder till att hon blir ledsen. Känns som det blir en ond cirkel nånstans och jag vet inte hur ja ska få henne att lugna ner sej och sluta när jag säger att det räcker. Hon vet att jag blir arg när hon inte lyssnar...ändå kan hon inte skärpa sej. Är det liksom att hon är osäker, vet hon inte hur hon ska bete sej? Jag vet inte själv vad ja ska göra o hur ja ska få henne att lyssna. Jag tror hon känner sej undanskuffad utan att hon säger det. Vi pratade mkt om det igår jag o peter, att vi måste ägna henne mer uppmärksamhet o hitta på fler saker med henne. Blir ju lätt att allt handlar om bebisen... han ska äta, tröstas o underhållas hela tiden.
Min lilla stora tjej. Vill att hon ska va glad o må bra. Hon är oftast glad men känns som de e nåt inom henne.......

På sin lediga dag lekte hon iaf med Leia, en grannes barnbarn som hon blivit bra kompis med. Senare lekte hon med Wilma, grannen under. Skönt att ha lite kompisar utanför dagis.

I söndags var vi på gröna lund. Vi hade fått fri entré o fria åkband genom föreningen så passade på. Tindra åkte en del men var lite förkyd så var inte i toppform.
Vi åt lunch på kryddhyllan vilket vi inte lär göra igen! Dyr o inte speciellt god mat o otrevlig personal. Har mailat dom o framfört mitt klagomål!

Annars rullar det väl på. Jag har mens nu för andra gången sen förlossningen. ONT i magen as hell.
I dag kom "lönen" så har betalt räkningar o sådär. I morgon blir det väl till att åka o handla lite. Ska ju ut med Linda på lördag (kuuuul som fan ska d bli) så måste inom systemet oxå. Tindra ska även på Olivias kalas på lördag som hålls på ett lekland. Blir nog kul :)

Nu är det bara 3 veckor kvar till cypern. Och så har ja bokat tid senare i höst för ögonfransförlängning. Kan va kul att prova på :D

Nu verkar Alvin skruva på sej så han vaknar väl strax. Lite bilder får avsluta.














jahapp

Vet inte vad jag ska blogga om egentligen :D Får se vad det blir av det hela.

Har varit på 2-månaderskontroll med Alvin. Han är nu 56,4 lång o väger 4500 g, så han fortsätter gå upp bra. Läkaren klämde o kände o lyssnade på honom o allt verkade bra. Han var glad o skrattade åt doktorn hehe. Han skrattade även högt för första gången denna dag, UNDERBART!!!
Hans kolik e som sagt bättre, men han e fortfarande rätt gasig o har svårt att komma till ro vilket gör att det skriks o så en del. Men i övrigt är han go o glad.Nästa gång vi ska dit är i september o då e det 3-månaders vaccin för honom och 5-årskontroll för tindra vilket innebär vaccin för henne med. Skönt att få det gjort innan cypern.

Vi hade besök av Nettis och Olivia en dag vilket va trevligt. Tjejerna hade inte lekt på hela sommaren så glädjen va total :) Snart dags för Olivias syskon att kika ut. spännande :)

Jag har hunnit med ett frisörbesök och en stund i nagelsalongen , skönt med lite egentid, även om det kostar en del tyvärr.

Idag var vi hos Sandra, Daniel, Lycka och Vinga o hälsade på. Blev fika o massa prat, barnen lekte på bra.

Veckan som kommer händer inte mkt. Peter ska jobba, tindra ska till dagis o ja o alvin ska väl ta lite promenader o sådär. Ska på efterkontroll oxå på torsdag... usch.

Känns verkligen trist att hösten redan är på ingång... jag borde bo i ett varmt land! Längtar till cypern!












ALV

Vi kom äntligen iväg till Astrid Lindgrens värld. Hade tur med vädret och Alvin var lugn nästan hela tiden, Tindra trivdes som fisken, fler besök dit lär det bli Antagligen övernatta då så man hinner se föreställningarna. Lite bilder som får tala för sej själva.










































aUgUsTi

Hej hopp.

Ja tänk att vi redan gått in i augusti. Sommaren är snart slut. Alvin blir 2 månader den 4-de. Och idag fyller min systerson Anton 18 år. AAAARTON!!! Hennes yngsta fyller 14 om några dagar. De var ju nyss små. JAG var nyss liten, haha. Fyller fasen 30 om 4 månader. Vart tar tiden vägen? Skrämmande hur fort det går....

I torsdags åkte Tindra med sin farmor o farfar upp till Dalarna. Resten av oss åkte dit på lördagen o stannade över natten. En natt räcker gott o väl för mej med dom, och att va ute i skogen bland alla mygg, spindlar, bromsar, trollsländor o alla andra äckliga kryp. Jobbigt att va så nojjig för krypen, det förstör mkt o blir inte lika fridfullt som det annars hade kunnat va där ute. Sen lever jag med nån sorts inre stress som är rätt jobbig. Vart jag än är har jag hela tiden bråttom till nästa ställe, som inte behöver va nånting alls! Stressar med allt hela tiden o har svårt att koppla av o bara leva i stunden o ta det som det är. Tips på hur man kommer över det??
Det var iaf trevligt... vi åkte till säterdalen där det finns lekpark o lite djur. På kvällen grillade vi lax o hade lite mys på altanen med vin o godis. Riktigt gott med vin, det va länge sen!!
På söndagen tog vi en skogspromenad o plockade lite svamp o blåbär, åt lunch o sen åkte vi hem.

Peter började jobba igår o tindra börjar dagis på måndag, så då e d bara jag o lillkillen hemma om dagarna.
Var på bvc med honom igår o han växer på! Väger nu 4220 g o är 53,5 cm lång. Har gått upp 2 kg o vuxit 8,5 cm sen födseln. Bra jobbat tycker jag. Dessutom är (peppar peppar) hans mage bättre! Vi minskade ner på laktulosen o när vi slutade helt med den verkade magen bli bättre. Den ger ju gasbildningar och magont, men han va tvungen att ha det för att kunna bajsa. Men nu verkar magen sköta det själv och han har hittills bajsat varannan dag. Superskönt. Dock är han väldans gnällig o inte nöjd långa stunder, men så är det väl med de flesta bebisar. Övertrött o svårt att komma till ro.
Måste va tråkigt att va bebis oxå, liksom inte kunna göra nåt hehe.

Nu ska vi dit den 10-de igen o då e det läkarkontroll. Hoppas allt e bra med han. Sen besöket efter det lär väl bli då han är 3 månader. då blir det 3-månaders vaccin för honom och Tindra ska få sin 5-årskontroll som innebär vaccin för henne med. Skönt att få det fixat innan vi åker till Cypern. Bara 1,5 månad kvar nu :D

På måndag har jag tid till frissan, och har inte bestämt alls vad jag ska göra med mitt hår. Antingen blondera hela, få bukt med det gula, eller rött underhår o blont över. Vi får se, jag bestämmer mej nog i stolen när jag hört Fias åsikt, brukar bli bra ändå när hon haft händerna i mitt huvud :D

Längtar oxå till 27 augusti då jag ska uuuut. Festa och sen gå till älskade Patricia. Det va ju ett år sen ja va ute på krogen så ska bli så kul.

Jaha vad har hänt annars då? Inte så mkt. Var inne i stan en dag o träffade lite slamgirls, det va trevligt! Shoppade loss inne på lagerhaus oxå, finns det nån roligare affär?

Håller på o reta ihjäl med på grannarna i grannhuset som har balkongen närmast oss. Gubben glor så ögonen håller på att trilla ut, o de snackar så jävla mkt skit. När de har besök tex sitter de och viskar o tisslar o tasslar o glor på mej då jag är där ute. Mogna pensionärsjävlar. Ska försöka få upp nåt så det blir lite insynsskyddat.

Och ja, jag är på balkongen ibland då jag börjat röka igen. Jag VET att det är idiotiskt så ni behöver inte säga det. Jag är stressad o mår inte toppen psykiskt just nu o ciggen lugnar mej, så är det bara. Jag kommer sluta igen, peter o jag ska försöka sluta med nikotin (han snusar) efter vår resa.

Får nog ta tag i att ringa min psykläkare oxå o börja med de där antidepen jag hade innan... tror det kan va dags tyvärr...

Nu är det iaf dags för alvins sista kvällsmål sen får vi förhoppningsvis sova 4-5 timmar.

majje, fia, linna, jamb, linda, stina, lisa o alva längst fram ;) jenny öl var med oxå

Linna o jag

rosa pantern

dalarna







en syn man sällan ser, anna i skogen, plockar svamp o bär!! :D

alvin



katterna

RSS 2.0