hej solen!

När det väl äntligen blir sol o värme, då sitter jag inne! Problemet är min huvudvärk. Fick värsta migränatacken igår vilket gör att jag e helt öm i huvudet idag, och då är inte solen det bästa för mej. Har myst med lillkorven inne istället. Han somnar så gott i famnen o där kan han sova hur länge som helst. Men när man lägger ner han i tex vagnen så tar det inte mer än några minuter förns han vaknar. Egentid, vad är det? ;) Jätte mysigt såklart, men man blir ju aningens låst av att ha en bebis i famnen hela tiden.
Hans kolik-skrik har faktiskt blivit bättre. Han skriker ännu de där panikskriken, men inte lika ofta o inte lika länge, så förhoppningsvis går det åt rätt håll! Bajsandet är dock ännu problematiskt... hoppas även det blir bättre...

Igår fick vi besök av Linda då. Hon och Lisa hade köpt så fina kläder åt Alvin. Även Tindra fick present som hon blev jätte glad över :) Hur ser ni på detta med att ge syskon present då bebisen får? Det är absolut inget jag kräver eller förväntar mej av vänner, därimot kan jag tycka att ens släkt kanske ger nåt till syskonet, i alla fall då det bara är ETT syskon, som lätt kan hamna lite i skymundan när man har en nykomling i familjen. Och då man liksom ses, inte då nåt kommer med posten, det behöver ju inte Tindra ha en aning om ändå. Vet iaf att min mamma o syster ska ge nåt till tindra oxå då vi ska ner, då de köpt till Alvin. Peters mamma o syster var här en dag o de hade såklart bara med sej present åt Alvin. Jag riktigt såg hur besviken Tindra blev o det gjorde ont i mammahjärtat.... en liiiten sak hade de ju kunnat ge henne. Lena som var här hade tex med sej ett litet armband, behöver ju inte va nåt stort, men bara så hon inte känner sej glömd.... liksom gratulera henne att hon blivit storasyster.
Men nu hakar ja ju säkert upp mej bara för att det just är hans familj. Jag är ju inte stormförtjust liksom. Tycker bara de hade kunnat tänka till lite, men det e visst svårt. Samma att de aldrig erbjudit sej att ta tindra själv en dag eller en natt, kanske tänka att vi behövt lite vuxentid nån gång under snart 5 år... men nä. Man ska behöva be om det. Vilket vi väääldigt sällan gör! Hon har väl sovit hos dom 2-3 ggr på 5 år. Men som far/morföräldrar borde man ju kanske vilja ha sitt barnbarn nån gång ibland... Jag kanske bara har en sne bild över hur JAG tycker det ska va... jag vet inte. Jag stör mej i alla fall!
De frågar om vi ska ses o så, men just det där att tänka en gång extra, att ja, kanske anna o peter skulle vilja gå ut o äta o ta en bio en kväll o va lite barnfria. Åh, nu får ja sluta innan ja retar upp mej rejält hoho.

Snart sommarlov o semester för tindra o peter. blir nice att ha dom hemma en månad. Tindra lär väl få krupp dock, hon älskar ju sitt dagis hehe. får hoppas på bra väder så man kan hitta på massa skoj utomhus.

Happ nu vaknade skrikhalsen så kom inte längre... återkommer :)




Hungrig!

sitter här med en sovandes bebis på bröstet, kollar på Änglagård, medans resten av familjen oxå sover. Borde gå o lägga mej jag med, eftersom Alvin somnat som sagt, men äh, får sova sen.Hungrig som en gnu e jag med men orkar inte fixa nåt hehe. Har glömt hur mkt sömnbrist man har med en spädis i huset :) Antar att det är sömnbristen för både mej o Peter som gjort att vi tjaffsat massa de senaste dagarna. Igår var det ju midsommar och det var väl ingen hit direkt... Alvin skrek mkt, peter hade jour o fick jobba en del, vi bråkade o maten brändes vid. Så ja o tindra åt själva o peter senare o ja, allt var surt bara :( Löste sej på kvällen iaf så vi tog en skön promenad bort till Lugnet där Tindra fick leka.
Fikade lite sen på den goda midsommartårtan jag gjorde. Marängbotten, smörkräm emellan, grädde o jordgubbar... mums!

Har varit på bvc och det verkar som Alvin har lite kolik. Så nu har vi bytt ersättning, från babysemp till Nan, plus ger minifom-droppar innan varje måltid. Hoppas det ska bli bättre. Köpte även nåt som ska lösa upp bajset lite. Han är ju så hård i magen stackarn.. Och det är verkligen hemskt att se då han skriker av smärta, lillplutten. Får hoppas detta ger resultat nu. Jag ammar nästan ingenting... kanske lite grann 1-2 ggr per dag. Han dissar bröstet helt enkelt. Ligger o suger lite ibland för att typ somna direkt eller tappa intresset efter några minuter. Vissa tjatar om denna amning, men va ska jag göra? Kan ju inte direkt tvinga honom. Många föds upp på flaska o ersättning o överlever ändå liksom....
Fortsätter erbjuda bröstet iaf, vill han ha så vill han, annars får det ju va. Mjölken börjar väl ändå sina nu..

Han går iaf upp kanon bra! Väger nu 2955 g o är 49,5 lång. Så mkt har hänt på dessa 3 veckor. Ja idag är det 3 veckor sen han föddes, tiden går :)

Hade besök av Lena, min goda vän och fd arbetskamrat, en dag. Jätte trevlig dag, det blev att hon stannade över middagen o sen hade vi lite skräckfilmskväll :) Väldigt trevligt!

Igår var jag hos Annelie o fixade naglarna. Riktigt lyxigt att komma iväg o göra nåt för sej själv :) Det är fördelen med att inte helamma! Jag är inte lika låst och det är ruskigt skönt!
Tindra o jag var tex på bio med Nettis och Olivia en dag, såg kungfu panda 2. Rolig film :) Och tindra uppskattar egentiden med mej nåt enormt så ska försöka hitta på lite sånna saker med henne. Mor o dotter tid. Hon är i övrigt så himla duktig storasyster. Är så stolt över henne!!!

På tal om film, jag måste tipsa om "The proposal" med Sandra Bullock i huvudrollen. Jag är inte mkt för komedier o så, men ja skrattade så jag grät åt denna film!! Helt underbar, se den om ni inte gjort det :)

I morgon kommer Linda på besök. Ska bli trevligt!
Lite bilder nu sen ska ja kolla klart på filmen innan sängen kallar :)

Lena och Alvin


Midsommartårtan

Lillplutt

Min midsommartjej

Naglarna

Förlossningen

Hallå på er!

Har inte blivit färdig till att skriva den där förlossningsberättelsen förrän nu. De flesta av er vet ju iaf hur det gick sen ;)

Here we go:
Vi åkte ju in för kontroll av vattenavgången. Det var ingen tvekan att d va vatten, blötte ner flera bindor och blev ju undersökt på förlossningen o sådär. Var öppen 1 cm... Jag fick en tid dagen efter för igångsättning om det inte satte igång av sej självt. Men det gjorde det... På kvällen började jag känna av sammandragningar ganska rejält, och det övergick under natten i intensiva värkar. Kl 03 ringde jag förlossningen första gången för att kolla när man skulle åka in egentligen... När värkarna kommer mellan 4-5 min o håller i sej mer än 1 minut sa de. Ok, jag var inte där än. Ringde in ännu en gång eftersom det kom blod i vattnet som fortsatt sippra, men det var ingen fara. Vid 5 tiden hade jag riktigt ont o väckte Peter o sa att nu e det snart dags att åka in. Han gick o duschade o käkade frukost, vilket jag inte fixade, mådde bara illa.

Nu hade jag så ont att jag vred mej, peter tog tiden o värkarna varade över en minut o ja hade en tryckande känsla neråt, så han ringde förlossningen som sa att vi skulle komma in.
Väl framme fick jag ligga med ctg, där apparaten var ny o ingen fattade hur den funkade... de kunde alltså inte kolla varken bebis hjärta eller mina värkar ordentligt. Vi blev iaf inskrivna kl 08,31 och fick direkt ett förlossningsrum. Även där var det problem med ctg-apparaten så hon satte elektron (heter det så?) på bebisens huvud, men satte tydligen FEL.... så ja, där funkade det inte heller som det skulle. De kunde känna av hjärtljuden men inte mina värkar. Jag blev undersökt o var öppen 3 cm. FAN oxå tänkte jag, här får vi ligga hela dan... så ont som ja hade trodde ja jag var öppen typ 7-8 cm...

Jag började andas lustgas som en tok. Den funkade några ggr och jag fick en såndär härlig fylle-känsla, hehe. Sen började det trycka på neråt ordentligt o jag kräktes en gång. Sa att det känns som ja måste trycka på snart! Blev undersökt o var då öppen 5 cm. Då skrek jag efter epiduralen. Jag hade så jävla ont!!! De sprang iväg o skulle fixa grejer o nån som skulle sätta epiduralen o sådär. Och då känner jag hur jag måste trycka. Jag var ganska hysterisk o skrek av smärta, vilket jag sagt att ja aldrig ska göra, men detta var fruktansvärt... Jag hade två stycken där, en barnmorska o en sjuksköterska som hjälpte till. Barnmorskan trodde mej inte alls o sa att nej, det e inte dags att föda barn ännu... den andra, sjuksköterskan var mer på min sida...Några extremt jobbiga minuter gick där jag fick panik, skrek av smärta o skrek att UNDERSÖK MEJ DÅ FÖR FAAAN,jag måste trycka på nu!! Fick helt klart panik. Peter stackarn visste väl inte hur han skulle göra heller, men han va ett bra stöd trots allt.
I alla fall satte barnmorskan kanyl i handen på mej o då börjar ja trycka på. HAN KOMMER NU skek jag hehe. Och äntligen blev jag undersökt och jodå... på bara några minuter hade jag öppnats helt. Jag va helt väck o hörde ingenting vad de sa, jag bara skrek o tryckte på... tydligen knep jag ihop bena istället för att sära på dom hmm.... Några tryck o han va ute den lilla minibebisen. Han kändes inte så mini att trycka ut dock hehe. Faan vilken smärta... både värkarna o när huvudet kom ut... aldrig haft så ont!
När tindra föddes va det helt annorlunda. Hon kom 9 timmar efter inskrivningen, lustgasen funkade asbra o sen tog ja epidural som tog kanon. Peter o ja hade mysigt o roligt. Denna gången hann vi typ bara dit sen va han ute.

Det var iaf underbart att få upp denna lille skit på magen sen. Han hade en pussmun hela tiden o peter tyckte han var lik kungen. hahahha. (oops det e nåt ja glömt berätta liksom ;) hihi)

Vi fick mackor o varm choklad o började smsa o ringa folk o berätta. Mamma fick en chock när ja sa att han va ute, ringde henne typ 45 min innan o sa att vi va på förlossningen o hur ont ja hade o sådär.  Som sagt, inskrivna vid 7,30, och 9,10 föddes han. Skönt att d gick snabbt såklart, men man vill gärna hänga med lite själv...

Fick ett rum på bb där jag stannade 2 nätter. Eftersom han va så liten fick ja mata med ersättning på kopp. Amningen funkade inte alls, han fattade inte hur han skulle göra... Jag kämpade på o tillslut tog han bröstet. Nu kör vi amning och ersättning vilket ja tycker e toppen, jag slipper känna mej så låst, peter kan oxå ge mat o jag kan göra annat under tiden. Amningen funkar ok, ibland e han dock väldigt bökig vid bröstet o det tar tid innan han får rätt tag, men i övrigt går d bra.
Vi har varit på bvc o han har gått upp i vikt samt vuxit så d känns bra!

Tindra är en  riktigt stolt storasyrra, hon älskar sin bror :) Tyvärr hade hon blivit jätte dålig på natten hos Olivia... fått hög feber o kräkts o sånt, men det gick över snabbt som tur e.

Nu har jag iaf två fina barn, och jag är så stolt!

Alvin Robin Christoffer
4 juni 2011 kl 09.10
45 cm och 2225 gram







Han har fått besök oxå. Nettis och Olivia var här och hälsade på. Han fick en liten speldosa och tindra fick en liten väska :)
Igår var hans farföräldrar o faster här o han fick då en body, strumpor o en mininalle...
Idag kom ett brev från Stina som hade skickat med en toksöt barbapappa-tröja :) TAAAACK!!!

Annars flyter det mesta på. Det är ju lite ont om sömn o sådär nu hehe. Tindra fick välja själv om hon ville till dagis eller inte, o hon ville till dagis. Inte så kul att va hemma hela dagarna då ja bara är med lillebror typ, ammar osv. Hon har snart sommarlov iaf så e nog rätt lugnt.
Vi har varit i personnebadet där jag o Alvin slappade i skuggan o Tindra o Peter va borta vid badet. Härligt med sommar, men nu är ju vädret sämre tyvärr.
På tosdag är det bvc dags igen o ja hoppas han gått upp mer då.

Det får va allt för denna gång :) hej svejs.




tindra o olivia



Vattnet gick :P

Slemmandet har fortsatt o en stund hade jag tom lite värkar. Sen avtog det o va helt dött... tills i morse då vattnet gick i sängen! Jag ringde förlossningen som sa ja skulle ta på en binda o ringa tillbaka om en timme vilket jag gjort, o det har fortsatt komma vatten så jag ska in på kontroll snart. Men det måste ju va vatten... annars e det extreeeemt vattniga flytningar. Spännande :)

Tindra har packat sin väska o är lycklig över att hon ska till bästisen Olivia och ev sova där då... tyvärr e hon sjuk. Förkyld, hostig o snorig, men hyffsat pigg ändå.

Jaja ska passa på o göra lite nytta här nu innan vi åker in. Hör av mej :)

Slem (äckelinlägg, känsliga varnas hehe)

Igår gjorde vi ju det där tillväxtultraljudet och det gick väl som förväntat.... kurvan har börjat dala och ligger nu på -25%. Hamnar under -22% börjar de kolla upp grejer. Han väntas nu väga ca 2,4 kg o förväntad vikt var 3,2.... så ja, liiiiten är han ju :) Jag fick en akuttid på special mvc på huddinge sjh så vi drog dit o där fick ja ligga en halvtimme då de kollade ctg-kurva, tog urinprov o blodtryck o sen fick ja träffa en läkare. Hon tyckte att ja, bebisen e ju liten men inte extremfall, samt att Tindra var och är liten. Hon kom ut en vecka sent o vägde 2,9 kg o va 46 lång... så jag e nog en som får små barn bara. För bebisen verkar trots allt må bra så. Dock tyckte hon inte ja skulle gå över tiden, så hamnar jag på övertid blir det igångsättning rätt snabbt. O det e ju skönt! Då slipper ja gå gravid över midsommar som jag hela tiden sagt hehe.

I alla fall skulle hon undersöka mej o göra en hinnsvepning.

Hinnsvepning = man separerar fosterhinnorna från livmoderhalsen. En barnmorska kan göra detta vid t ex en undersökning för att se om förvärkarna har börjat mjuka upp livmoderhalsen. Metoden kan upplevas som obehaglig om din livmoderhals är svår att komma åt.

Min livmoderhals var långt upp o hade inte börjat mjukas upp, så det gjorde SKIT ont när hon drog o slet o rotade runt... ajaj! Som tur är gick det fort. Men det gjorde alltså så ont att ja vred mej o jag har rätt hög smärttröskel.... fy sjutton. Fick tid om en vecka för ännu en sån där svepning, usch.
Sa senast i morse att det där verkar ju inte gjort nån nytta, men sen när ja gick på toa såg ja lite brunt på trosskyddet. Kissade o torkade mej o då e det lite blodblandat slem, så det e ju bra antar jag.... Antar att det e delar av den där slemproppen som börjat lossna. Kan ju hålla på en evighet men det händer i alla fall NÅNTING o det känns bra :) Bara vänta o se nu... målet är nära hur som helst :)

Men jag undrar hur Tindra ska ta den när bebben e ute. Hon är EXTREMT mammig nu och har varit länge. Hon ska bara va med mej, sitta i knät osv...Kanske e just för hon vet att d ska komma ännu ett barn? Jag hoppas det går över snart i alla fall. Jag myser såklart gärna med henne men det blir fööör mkt när hon ska kramas o va med mej HELA tiden.

Nepp nu ska ja ta o städa lite här. Mörkt på himlen så lär bli regn o åska snart....  hejhej!

RSS 2.0